Kollektiivpuhkusel on 10 vallavalitsust

Juulikuuks võttis endale kollektiivpuhkuse Saare maakonna kümme omavalitsust. Kollektiivselt puhkavad Kihelkonna, Kärla, Laimjala, Muhu, Mustjala, Pihtla, Salme, Torgu, Valjala ja Lümanda vallavalitsus. Graafikute alusel puhkavad vaid viie vallavalitsuse – Kaarma, Leisi, Orissaare, Pöide ja Ruhnu – töötajad.

Enamik vallavalitsusi on kodanikke oma puhkuseajast teavitanud ajalehe ja kodulehekülje vahendusel, kuid inimestel, kes elavad kaugemal, ei pruugi kursis olla kohaliku ajakirjandusega ning alati ei ole ka valla koduleheküljelt hõlpus infot leida.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et vallavalitsus töötab ega saa kollektiivselt puhkama minna. “Saarel toimub igasuguseid üritusi ja vastavalt nende toimumisele siis puhatakse,” lisas ta.

Kuigi Kihelkonna vallavalitsuse töötajad läksid 2. juulist kollektiivpuhkusele, märkis vallavanem Jüri Saar, et vald hoiab ennast toimuvaga kursis, kirju loetakse, mobiiltelefonile vastatakse. “Kui kellelgi on mingeid kiireid asjaajamisi, siis palun – oleme kohal,” lubas ta.

Kärla vallavanem Meelis Sepp mainis, et vallavalitsus töötab ühel tööpäeval nädalas ja pakilised asjaajamised saab sel päeval korda. „Pole veel kunagi olnud, et kellelgi mingid asjad puhkuste tõttu tegemata oleksid jäänud,” lausus Sepp.

Kaarma vallavanem Ülo Vevers ütles, et nende vallavalitsus kollektiivpuhkust ei võta. „Valdades, kus on tööd, ei puhata kunagi kollektiivselt,” kommenteeris ta.

Keskeltläbi kestab Saare maakonna vallavalitsustes puhkus juuli algusest augustikuu esimeste kuupäevadeni.

Print Friendly, PDF & Email