John Kajule Balti karikavõistluste U 20 esikoht (1)

29. juunist 1. juulini Pavilostas toimunud Neilpryde–Audi Balti karikavõistluste teisel etapil Formula klassi purilauasõidus sai John Kaju kuni 20-aastaste juunioride arvestuses esimese koha.

Võistlusel osales rekordarv võistlejaid – 64. Päris rasketes tingimustes tuli surfajail esimesel päeval võistelda omavahel ning jagu saada ka kahemeetristest lainetest ja tugevast tuulest. Stardi lõpetas alla poole osalejatest.

Tugevad tuuled on Saaremaa Surfiklubi esindajale John Kajule alati sobinud ja nii võttis ta ka kohe juhtimise kuni 20-aastaste juunioride klassis enda kätte. Üldarvestuse 11. koht oli sedavõrd hea, et John suutis paaris sõidus edestada isegi Läti mitmekordset täiskasvanute meistrit Ansis Dalet.
Tanel Ilmjärvele käis esimene karm päev ülejõu ja kohapunkte hakkas ta võtma alles teisel päeval. Oma esimesi rahvusvahelisi kogemusi saama tulnud Karolina Noor ja Kadi Ilmjärv said samuti päris korraliku õppetunni ja on loota, et edaspidi suudavad nad ka naiste klassis konkurentsi pakkuda.

Kolme päeva kokkuvõttes tuli John Kajule (16-a) kuni 20-a juunioride võit (üldarvestuse 14. koht). Tanel Ilmjärv jäi üldarvestuses 40. kohale (juunioride 4.).

Johannes Kaju

Print Friendly, PDF & Email