Saaremaal on vähipüük keelatud aasta lõpuni

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi allkirjastas määruse, mille kohaselt keelatakse Saaremaal selleks aastaks vähipüük täielikult eesmärgiga takistada vähikatku levikut Põduste jõest kogu maakonna veekogudesse, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Eesti maaülikooli kalakasvatuse professori ja jõevähi töörühma liikme Tiit Paaveri sõnul on püügikeeld vajalik takistamaks Põduste jões avastatud vähikatku levikut Saare maakonna teistesse veekogudesse eeskätt püügivahendite kasutamise ja röövpüügi tagajärjel.

Katk on suureks ohuks kogu Saaremaa vähivarude jaoks. Vähikatku levikule aitab kaasa desinfitseerimata püünistega liikumine ühelt veekogult teisele ning seega on vähi- ja kalapüük ise üheks ohuteguriks.

Sellest tulenevalt otsustaski minister jõevähi töörühma ja Eesti maaülikooli kalakasvatuse osakonna soovitusel vähipüügi kuni 2007. aasta lõpuni keelustada.

Print Friendly, PDF & Email