Saaremaa teine golfiväljak tuleb Kihelkonna valda

OÜ Merekivi Hotell planeerib Kihelkonna valda Kõruse külla 271,5 hektari suurusele alale rajada spaahotelli, golfiklubi ja puhkeala koos keskusega, teatas uudisteagentuur BNS.

Detailplaneeringu järgi soovitakse Kõrusele ehitada mitmekorruseline spaahotell ning väljarenditavad maksimaalselt kahekorruselised puhkemajad, mille hulgas oleks nii üksikelamuid, paaris- kui ka ridamaju.
Puhkealale tuleb ka golfiväljak, ratsutamis- ja matkarajad ning maastikuvaatlustornid.

Kogu arendustegevuse ala jääb väljapoole hetkel kehtivat Natura 2000 ala piire ja Vilsandi rahvuspargi territooriumi, selgub keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi teatest.

Kihelkonna vallavanem Jüri Saar ütles Oma Saarele, et ehkki puhkeküla planeerimist alustati enne tema ametisse nimetamist, on ta ennast asjaga kurssi viinud ning juulis pannakse Kihelkonna raamatukogus avalikult välja keskkonnamõjude hindamise programm. Programmi avalik arutelu toimub tema sõnul 2. augustil Kihelkonna vallamajas.

Saar ütles, et kahtlemata on heameel, kui valda tuleb investeeringuid, sest need peaksid juurde tooma ka töökohti ja muidu valla elu edendama. Vallavanema sõnul on Tagamõisa poolsaar, kus Kõruse küla asub, taimestiku poolest väga rikkalik paik, kuid ta loodab, et arendajad seda oma tegevuse käigus arvestavad.

„Tagamõisa poolsaar oli enne teist ilmasõda üks tihedamalt asustatud paiku Saaremaal,“ nentis Saar. OÜ Merekivi Hotell teenis eelmisel aastal kasumit 4,8 miljonit krooni, vahendas BNS krediidiinfo andmeid.

Print Friendly, PDF & Email