Saaremaa juubelituur on pühapäeval TV3 ekraanil

Pühapäeval kell 14.15 näitab TV3 „Jalgrattasaadet“, mis on Saaremaa juubelivelotuurist. Pooletunnine saade võtab kokku Balti- ja Skandinaaviamaade kõige pikema traditsiooniga mitmepäevasõidu, valgustades Tartust alguse saanud ja Kuressaares lõppenud 50. tuuri kõiki etappe.

Saate toimetaja Allan Muuk ütles, et televaatajad näevad võidukihutamist nii mandri- kui ka Saaremaal. Saates on mitu intervjuud etapivõitjatega ja juubelituuri üldvõitja Jaan Kirsipuuga.

Toimetaja sõnul salvestati saade Eesti jalgrattaliidu tellimusel. „Me teeme kuus saadet hooaja jooksul. Kajastame kõiki Eesti meistrivõistluste etappe, ükskõik, mis alal need ka ei toimuks, ja samuti Hansapanga noorte mägirattavõistluste sarja,“ teavitas Allan Muuk.

Kindlasti on Saaremaa 50. velotuur seda väärt, et sellest pooletunnine telesaade tehti. Velotuuri viimasel päeval tundsid kunagised võitjad heameelt, et ka neid Saaremaale kutsuti ja koguni jalgrattarajale „meelitati“.

„Uhke tunne oli seista ühel joonel suurmeistrite ja olümpiavõitjaga ning selliste meestega koos Kuressaare tänavatel sõita. Suur tänu korraldajatele ja kõigile neile, kes seda võidusõitu on suutnud elus hoida,“ rõõmustas esimese velotuuri võitja Jaan Siiner.

Print Friendly, PDF & Email