Rhodos – imestada pole midagi (2)

Rhodos – imestada pole midagi

 

Homme algavad Rhodose saarel Kreekas XII ülemaailmsed saarte mängud. Kuigi korraldajad ise on lubanud, et mängude ajaks saab kõik korras olema, võib selle üle sügavalt kahelda.

Rhodosel on soe. Kui keegi tahab, võib endale ette kujutada suurt fööni, mis täisvõimsusel kogu aeg näkku puhub. Kohati tekkivad jahedamad tuuleiilid ei jahuta pea 40 kraadist kuumust. Vett kulub liitrite (kui mitte kümnete kaupa). Homme mängimist alustavate jalgpallurite peatreener Jan Važinski ütles eile, et raske saab kindlasti olema. Tema arvates tuleb oma jõudu mõistlikult kasutada ja proovida põrgupalavuses vastu pidada.

Tennisekeskus valmib homme
Hommikul treeningaega soovinud Saaremaa tennisistid pidid pettuma, kui selgus, et naiste tennisekeskus valmib hoopiski avamispäeval. Õnneks leiti endale lähedases hotellis kunstmuruga kehvavõitu harjutusväljak.
Rahvusvahelise Saarte Mängude Assotsiatsiooni peakomitee liikme Anu Varese sõnul on nad pea iga päev alates laupäevast käinud pooleliolevaid võistluspaiku uurimas. Kuuldavasti olevat pidevat jama ka treeningaegadega. Meie delegatsiooni manager Marek Raud üritas hommikul segaduses lahendust leida ja vähemalt mõnegi aja kirja saada. Ka eelmistel mängudel sama ametit pidanud Raud nentis, et Rhodost ei saa eelmiste mängudega võrreldagi. Seal olevat süsteemid vähemalt töötanud ja asi laabunud.

Meediakeskuses ei tea keegi midagi
Kui minna meediakeskusesse, pistetakse sulle varem tehtud akrediteeringut tunnistav kaart kätte ja näidatakse käega ruumis olevate arvutite poole. See on ka kõik, millega sind aidatakse. Kui küsida midagi, näiteks kus ja kuidas võib võistluspaikades pildistada, ei oska kohalik vabatahtlik sulle peale õlakehituse midagi öelda või teha.
Kreeklaste suhtumist näitab hästi seik, kuidas hommikul meediakeskuses võeti ära vool. Või siis läks. Igastahes jäi nii mõnelgi tegelasel lugu pooleli ja saatmata. Kui mingi aja pärast tulid kaks meest kõrvalasuvasse juhtmekappi asja uurima, saadi vool ka tagasi. Aga arvatavasti nad avastasid, et siiski on midagi viltu läinud ja just uuesti tööle hakanud ajakirjanikelt võeti ilma etteteatamata uuesti vool. Seepeale pakkisid enamus meediategelasi asjad ja lõid vähemalt selleks korraks käega.

Eks paistab, mis saab edasi. Aga Kreeka värk. Pole imestada midagi.

Print Friendly, PDF & Email