Väinamere Liinid teenindasid pühade ajal ligi 64 000 reisijat

Väinamere Liinid teenindasid jaanipäeva paiku kolmapäevast esmaspäevani Kuivastu–Virtsu liinil 45 654 reisijat ja 14 510 sõidukit ning Rohuküla–Heltermaa liinil 17 821 reisijat ja 5020 sõidukit, mis on samas suurusjärgus eelmise aasta sama ajavahemiku numbritega.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on reisijad mõistnud, et tipptundide jooksul pole füüsiliselt võimalik kõiki reisijad operatiivselt teenindada ning on hakanud oma reisiaegu hajutama.

„Jaanipäeva ajal sõideti saartele neljapäevast laupäevani, mandrile pöördutakse tagasi pühapäeva hommikust esmaspäeva hilisõhtuni. See on võimaldanud vältida ülipikkade järjekordade tekkimist ning lisalaevade kasutamisega oleme suutnud reisijaid suhteliselt sujuvalt teenindada,” lausus Hiiuväin.

„Autode sadamasse jätmist ei olnud massiliselt. See on üks näide võimalikest käitumisviisidest, kuid antud liikluskontekstis on tegemist kaduvväikeste numbritega. Pigem soodustas sujuvat ülevedu siiski sadamapoolne hästi läbimõeldud ja ettevalmistatud töökorraldus.

Kõikvõimalike ressursside kaasahaaratusega,” lisas Anu Hiiuväin.
Kuivastu–Virtsu liinil teenindasid reisijaid neli parvlaeva: Viire, Regula, Koguva ja Harilaid. Hiiumaa ja mandri vahet sõitsid Ofelia ja St. Ola. Suvised laevagraafikud on maksimaalselt tihedad ning tipptundidel sõidavad laevad vabagraafikus.

Eelmise aasta jaanipäeva aegu 21.–25. juunil teenindas Saaremaa Laevakompanii Kuivastu–Virtsu ja Rohuküla–Heltermaa parvlaevaliinil üle 55 000 reisija ja 16 000 sõiduki, koos jaanipäevale järgnenud esmaspäevaga oli reisijate arv kokku üle 64 000 ja sõidukeid ligi 20 000.

Print Friendly, PDF & Email