Sõmeral on taas pood (2)

Sõmeral on taas pood

 

Läinud neljapäeval avas OÜ Saare Kruiis Sõmera keskuses esmatarbe- ja toidukaupade poe, milleta ümberkaudsed elanikud on pidanud läbi ajama juba üle aasta.

OÜ Saare Kruiis ühe omaniku Villi Pihli sõnul tehti Sõmera klubi vastas asuvas möödunud aastal rendile võetud kauplusehoones sanitaarremont. Põhjus, miks poodi varem ei avatud, oli töötajate puudus. „Nüüd on müüjad leitud ja saimegi poe avada,“ ütles Pihl, „suur tahtmine oli avada jaanipäevaks.“

Pihl ei usu, et kauplusest saab suur rahaallikas. „Me ei ole selle peal väljas,“ märkis Pihl, kelle sõnul kannab kompanjon Koit Voojärvega avatud pood ka sotsiaalset rolli. Seni pidid kohalikud käima paari kilomeetri kaugusel Kärla poes. Avamisel olnud ostlejad avaldasid arvamust, et suvel pole vahemaa miski probleem, kuid talvel on olukord keerulisem.

Kärla vallavanem Meelis Sepp rõõmustas, et Sõmeral taas ostukoht olemas. „Ümberkaudsed inimesed olid üsna mures vahepeal,“ rääkis Sepp, kelle hinnangul võib kohalikke kliente olla neljasaja ringis.

Kaupluse juhataja Kaja Voojärve sõnul ei ole kaubavalik hetkel veel täielik, sõltudes mõneti ostjate eelistustest. Sõmera kauplus on avatud seitse päeva nädalas.

Print Friendly, PDF & Email