Rahvusraamatukogu päevad toimuvad Saaremaal

Eile algasid Saaremaal Baltimaade rahvusraamatukogude suvepäevad.

Rahvusraamatukogude traditsioonilist seminari LILAES, mille nimi tuleneb kolme Balti riigi lühendist, on korraldatud alates aastast 1968 ja see toimub iga kahe aasta tagant. Tänavu on siis korraldajaks Eesti ja üritus toimub Saaremaal.

Selle aasta seminari teemaks on inglise keel ning raamatukogu füüsiline ja virtuaalne keskkond. Tähelepanuväärsed teemad on ka raamatukogude digiteerimine, arhiveerimine ja kartoteegide koostamine, ütles korraldaja Janne Andresoo. Ta lisas, et seminaril osaleb igast riigist 20 inimest.

„Lisaks aktiivsele seminaritööle, mis toimub teisipäevast neljapäevani, külastame ka Saaremaa raamatukogusid ja saare ilusamaid paikasid,” mainis korraldaja.

Baltikumide rahvusraamatukogude suvepäevad kestavad reedeni.

Print Friendly, PDF & Email