Ametikooli tuleb kaks uut eriala

Alates sellest sügisest saab Kuressaare ametikoolis õppida ka ehitusviimistlejaks ja autotehnikuks.

„Autotehniku erialal vahetus vaid nimi, eriala ise on peaaegu sama mis endine autoremondi lukksepp,“ tutvustas kooli tehniliste erialade osakonna juhataja Andres Kolk, lisades, et tänapäeva autod on nii elektroonilised, et autotehniku erialal õpitakse just elektroonika poolt ja seda, kuidas teha autodele kontrolluuringuid.

„Ehitusviimistleja ehk maaler on aga hoopis eraldi õppekavaga eriala, varem õpetati seda üldehituse all,“ rääkis Kolk. Tema sõnul tahavad ehituse eriala õppima tulla enamasti noormehed, kuid viimistlemine sobib ka tüdrukutele ja kui see on nüüdsest koolis eraldi erialana, ilmutavad tüdrukud loodetavasti ka suuremat huvi. Ehitusviimistlejaks tuleb õppida kolm aastat ja vastu võetakse 32 soovijat.

Tüdrukud on oodatud ka elektroonik-monteerija erialale. See sobib tegelikult nii poistele kui tüdrukutele. Eriala lõpetanud saavad hiljem tööd firmades, kus koostatakse elektroonikaseadmeid. Samuti vajavad selle eriala asjatundjaid turvafirmad, kes paigaldavad turvasüsteeme.

Print Friendly, PDF & Email