Linn loodab ooperipäevade raha tagasi saada augustis (4)

Linn loodab ooperipäevade raha tagasi saada augustis

 

Ärajäänud ooperipäevi 250 000 krooniga toetanud Kuressaare linn loodab, et nad saavad oma raha siiski tagasi. Lepingujärgselt on üritust korraldama pidanud MTÜ Operfestil aega raha tagasi maksta 29. augustini.

Kuressaare linnapea Urve Tiidus saatis kolm nädalat tagasi MTÜ Operfest esindajale Mariliis Toonile ja eelmisele korraldajale Saaremaa Muusikahariduse Sihtasutuse esindajale Ludmilla Toonile kirja, kus päris linna raha kasutamise kohta ning uuris, millal laekub raha tagasi Kuressaare linnavalitsuse kontole.

Samuti tahtis linnapea teada, kuidas on sattunud eelmisel aastal ühed ja samad kuludokumendid linnavalitsuse ja kultuuriministeeriumi poolt antud rahakasutuse aruannetesse. Huvitav on see, et linnapea küsis raha tagasimaksmise kohta enne, kui avalikkust oli teavitatud, et ooperipäevi ei toimu.

Linnapea kirjale seni vastust tulnud ei ole, kuid Tiidus väidab end omavat infot, et ametlik vastus on siiski tulemas. Küll aga anti 6. juunil teada, et sel aasta jäävad ooperipäevad ära, mis tähendab ka linna poolt eraldatud summa tagastamist MTÜ Operfest poolt. Lepingu järgselt on korraldajail aega raha tagastada kuu aega pärast väljakuulutatud toimumiskuupäevi.

Tiiduse sõnul loodetakse, et raha hakkab liikuma enne. „Juriidiliselt ei ole meil õigus seda raha nende käest enne 29. augustit nõuda, kuid ma loodan, et rahaga seotud küsimused lahenevad enne seda kuupäeva.” Meerile teadaolevalt on eraldatud rahaga tehtud ka ettemakseid. „Ametlikke kuludokumente ma küll näinud ei ole, kuid asjaosaliste sõnul on neile üht-teist makstud,” rääkis Tiidus. Kui MTÜ Operfest ei maksa raha tähtajaks tagasi, hakkab linnapea sõnul toimima võlaõigusseadus.

Linnapea arvates ei teinud Kuressaare linn viga, et ooperipäevi toetas, sest on teinud ka seda eelnevatel aastatel ja on saanud alati vastu suurepärase ürituse. Vaatamata sellele, et pahandused ja probleemid on pea igal aastal korraldajate kohal hõljunud. „Ma hoidsin seda lepingut päris kaua kinni, kuna kahtlesin. Kuid kui võlausaldajad üritust ei boikoteerinud, ei näinud linnavalitsus põhjust, miks me ei peaks toetama,” nentis Tiidus.

Ludmilla Toonile esitatud küsimusele ühtede ja samade kuludokumentide kohta linnavalitsuse ja kultuuriministeeriumi aruannetes on linnapea sõnul süüdi inimlik hooletus. „Aruannet tehes on midagi juhtunud. Inimlik eksimus,” kinnitas linnapea.

MTÜ Operfest esindajat Mariliis Tooni ei õnnestunud toimetusel kätte saada.

Print Friendly, PDF & Email