Pöide valla rahvas kogub headust

Lähiajal lõpeb Pöide valla heade asjade projekt „Kool kui kohaliku elu keskus“, mis saab väärika punkti valla positiivseid aspekte käsitleva almanahhi valmimisega.

Projekti eestvedaja Marjana Prii sõnul oodatakse almanahhi pilte, joonistusi, memuaare, legende, intervjuusid ja veel paljut muud, mis kajastaks Pöide valla häid tahke – inimesi, tegusid, kohti, asutusi, talusid, traditsioone.

„Meil on palju materjali juba koos, aga veel on võimalus oma panus anda,“ kutsus Prii tooma või saatma oma kaastöö vallamajja.

Marjana Prii selgitusel sai ettevõtmine alguse möödunud aastal, kui ühtäkki hakkas vallaelus võimust võtma negatiivne toon. „Kirjutasime sellele vastukaaluks positiivsete asjade projekti,“ ütles Prii ning lisas, et eesmärgiks on ka kohalike koostöö.

Vald, noortekeskus, kool, spordiselts – kõik on ühiselt tegutsema pandud. „Et tekitada seda meie-tunnet,“ rõhutas Prii.

Avatud Eesti fondi Balti-Ameerika partnerlusprogrammi kaudu rahastatud projekti raames on Pöide vallas läbi viidud perepäev, mitmed võistlused ja ümarlauad, korraldatud on väljasõite ja konkursse, õpilased ja nende vanemad osalesid suhtlemistreeningul. „Kõik ikka selleks, et inimesed rohkem teeks ning õpiksid elus häid asju nägema,“ märkis Marjana Prii.

Print Friendly, PDF & Email