Kihelkonna vald saab uue küla

Kihelkonna vald saab uue küla

 

Neljakümne ühele külale ja ühele alevikule lisaks saab Kihelkonna vald juurde viiekümne krundiga Männi puhkeküla Tagamõisa poolsaarel.

Administratiivse alajaotuse järgi asub see Neeme küla piires. Männi küla arendaja on Baltic Real Estate Investment Centre OÜ (BREIC), mis kannab kaubamärki Teine Kodu. Puhkeküla hoonestatakse looduslähedaste palkmajadega. Ehitajaks on AS Ritsu.

Esmaspäeva õhtupoolikul toimus rajatavas külas esimene pidulik sündmus – Eesti Eks-pressi tellijate vahel loositi välja Männi külas peatselt valmiv maja, mille väärtus koos kinnistuga on umbes kaks miljonit krooni.

Aasta tagasi Ekspressi tellijana maja võitnud tallinlanna Mairiika Kirsimägi võttis korvist mitmekümne tuhande sedeli hulgast välja lehekese, millel nimi Rene Aruvel. Loosimist korraldanud šõumees Emil Rutiku helistas kohe võitjale. Tallinnas Valdeku tänavas elav Aruvel ei tahtnud helistajat esialgu kuidagi uskuda. Mees ütles, et tüngakõnesid on ta varemgi saanud.

Aga juba teisipäeval sõitis Rene Aruvel perega (abikaasa ja kaks last) Saaremaale. Küla leidmine ei osutunudki väga lihtsaks. Väikese seikluse järel jõudis Aruvel õigele teele ja maja nähes rõõmustasid kõik pere liikmed ootamatult sülle langenud uue (suve)kodu üle.

„Maja jätame kindlasti endale. Kõik on siin väga meeldiv. Meri on ka üpris ligidal. Tallinnas elame kolmetoalises korteris, mis pangalaenuga ostetud. Mingit suvekodu meil ei olnud. Võidetud majast on küll suur rõõm. Alles me Ekspressi tellisime. Neljapäeval tuleb kolmas number. Majakampaania pärast me seda küll ei teinud. Abikaasale lihtsalt soovitati. Täname hüva nõu andjaid,“ rääkis Rene Aruvel.

Rõõmustas ka Kihelkonna vallavanem Jüri Saar: „Maapiirkondades elanike arv väheneb igal pool, ka Kihelkonna vallas. Selline investeering siia Tagamõisa poolsaarele, mis oli ju kunagi Saaremaa üks tihedamini asustatud piirkondi ja praegu on üks hõredamini asustatud alasid, mõjub kindlasti positiivselt. See on esimene samm, et seda poolsaart taasasustada.“

Jüri Saar loodab, et Männi külla suvekodu soetavatest inimestest mõned sinna ka alaliselt elama asuvad.

Männi küla piisavalt suured krundid pakuvad inimestele privaatsustunnet. Samas arendatakse välja ka vajalik infrastruktuur, mis tagab külaelanikele kõik harjumuspärased mugavused.

Uuenduslik idee Teise Kodu kaubamärgi puhkekülade juures on administratiivhoone rajamine ja külavanema tegevus maksimaalse mugavuse, korrashoiu ja turvalisuse tagamiseks.

Print Friendly, PDF & Email