50. velotuuri võitis Kirsipuu (1)

50. velotuuri võitis Kirsipuu

 

Saaremaa juubelivelotuuril teenis oma karjääri esimese esikoha sel võistlusel Jaan Kirsipuu.

Eesti läbi aegade üks kuulsamaid jalgrattureid teenis sellega ka riigi meistritiitli mitmepäevasõidus.

Tour de France’il etapivõite kogunud mees võitis kollase liidrisärgi eile hommikul viienda etapina toimunud eraldistardist sõidus, kus saavutatud seitsmenda kohaga oli velotuuri võit sama hästi kui kindlustatud.
Senine liider Janek Tombak kõrbes eraldistardiga sõidus, saades alles 35. koha.

Vahe Kirsipuuga oli enne viimast linnatänavatel toimunud 72 km pikkust kriteeriumi, velotuuri viimast etappi, 1.38, ning senine liider leidis ennast alles üldarvestuse viiendalt realt. Eraldistardiga sõidu võitis Jarmo Rissanen, talle järgnesid Rein Taaramäe ning Timo Erjomaa.
Enne kriteeriumit ütles Kirsipuu, et kindel pole veel midagi. „72 km veel sõita,” sõnas liider. „Selge on see, et meeskond töötab minu heaks ja püüan siiski võidu ära võtta.”

Kriteeriumil piisas Kirsipuul lõpetamisest peagrupis. Kolmemeheline grupp, kes sõitis eest distantsi keskpaigas, klaaris omavahel ka viimase etapi võitja. Kiireim oli Erki Pütsep, talle järgnesid Priit Prous ja Markku Ainsalu.
Lehe trükkimineku ajaks ei olnud ametlikud võistlusprotokollid veel saabunud. Pikemalt velotuuri otsustavatest hetkedest kirjutame homses lehes.

Print Friendly, PDF & Email