Parimad loodusetundjad on kaksikud Janne ja Jaana Albert

Parimad loodusetundjad on kaksikud Janne ja Jaana Albert

 

Nädal tagasi Mustjalas lõppenud õpilaste looduslaagris kuulutati parimaks loodusetundjaks Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilane Janne Albert, kelle kaksikõde Jaana Albert pälvis loodusetundjate võistlusel teise koha.

9.–11. juunini toimus Mustjalas juba kuues Saare maakonna põhikooli õpilaste looduslaager. Tänavune laager moodustas ühe osa projektist „Loodus- ja keskkonnaalaste uurimistööde konkurss 2006/2007“ ning oli mõeldud preemiaks õpilastele, kes tegid loodus- või keskkonna-alase uurimistöö või teevad selle järgmisel õppeaastal.

Kolme päeva jooksul õpiti käikudel Küdema lahe ääres ja Konati õpperajal tundma ümbruskonna elustikku.

Linde vaadeldi üle 50 liigi, õpiti tundma linnulaulu, registreeriti tegutsemisjälgede järgi kaheksa imetajat, õpiti tundma tigusid, liblikaid, vee-elustikku jm.

Õpilaste vahel toimus võistlus, kus I koha taime- ja linnutundmises ning ka üldvõidu parima loodusetundjana sai Janne Albert (juhendaja Inge Vahter). Selgrootute loomade tundmise võitis Jaana Albert, kes sai loodusetundjate võistluses II koha, III koha pälvis Kertu Kuusk. Parimaks linnuvaatlejaks tunnistati Robi-Jürgen Algo.

Kokku võttis tänavusest laagrist osa 22 õpilast Saaremaa ühisgümnaasiumist, Kuressaare gümnaasiumist, Lümanda ja Mustjala põhikoolist. Õpilasi juhendasid zooloog Uudo Timm, harrastusornitoloog Mati Martinson, bioloog-loodusevahendaja Merike Palginõmm, botaanikud Inge Vahter ja Maie Meius. Laagri kordaminekule aitas kaasa Tiiu Lõhmus.

Maie Meius

Print Friendly, PDF & Email