Lõppes Ljuba Keskküla käsitöönäitus

Lõppes Ljuba Keskküla käsitöönäitus

 

Eile lõppes Kuressaare gümnaasiumis kolmepäevane näitus Eesti käsitööst. Ljuba Keskküla näitusel oli väljas üle paarikümne erinevas tehnikas tehtud töö. Näha võis nii niplispitsist linikuid, kindaid, maalitud siidsalle, erinevates tehnikates heegeldatud linikuid, pilte, maalitud portselannõusid ja palju muud.

Kunstnik peab kõige hingelähedasemaks teemaks Saaremaad, kus on ka tema sünnikodu. Samuti armastab Ljuba maalida, heegeldada või tikkida kassimotiivi, kuna armastab väga loomi.

Näitusel oli koos nii palju erinevat laadi töid, et tekkis tunne, nagu oleks sinna kokku kogutud terve eesti käsitöökunst, maalitud pildid veel lisaks. Ise ütleb Ljuba, et tahab teha vanades tehnikates, mida tänapäeval enam ei kasutata, et noortele näidata, missuguseid tehnikaid üldse olemas on. Vanaproua on võtnud endale eesmärgiks neid vanu tehnikaid elus hoida ja edasi anda tulevastele põlvedele.

Print Friendly, PDF & Email