Kavandi masinaühistu kutsus põllule

Kavandi masinaühistu kutsus põllule

 

Laupäeval said sajad saarlastest põllumehed Saiklas uudistada uusi traktoreid ja põllutööriistu, mis sobivad Saaremaa kivistele põldudele.

Tänuväärne õppepäev sai teoks Kavandi masinaühistu esimehe Aarne Põri eestvedamisel. Huvilised tutvusid kümmekonna traktori ja sama arvu kultivaatorite, randaalide ja teiste töövahenditega.

„Sellise päeva idee korraldamine tekkis sellest, et mul endal on ainult ader ja kasutan teiste meeste randaali. Vana tõde on, et võõra riistaga tööd tehes kipub see katki minema ja sellest siis ka mõte, et igal põllumehel võiksid olla oma tööriistad. Minu traktori hooldemeeskond firmast Rodnas tõi siia põllule nii tüükultivaatori kui ka randaali, mida on võimalik külvikuks kombineerida. Koostöös Rodnasega mõtlesime põllupäeva välja,“ rääkis Aarne Põri.

Korraldaja kutsus oma kümnehektarilisele põllule kõik tuttavad, kellel randaal soetatud. Aarne Põri sõnul pole Saikla kandi põldudel kunagi sellist masinaväge olnud kui laupäeval. Pärast praktilist demonstratsioonesinemist jätkus huviliste ringis arutelu põllumajanduse hetkeseisust ja võimalikest arengustsenaariumidest.

Print Friendly, PDF & Email