Vandaalid purskkaevu kallal (1)

Vandaalid purskkaevu kallal

 

Ööl vastu kolmapäeva harrastasid kurikaelad jõunumbreid Kuressaare kuursaali esise purskkaevu peal.

Lisaks valati ööl vastu neljapäeva purskkaevu ka pesuainet, mille tulemusena kattis veesilma veel neljapäeva hommikul ühtne vahukiht.

Vaevalt nädalapäevad avatud olnud purskkaev langes esimese rünnaku ohvriks, kui vandaalid purustasid purskkaevu valgustuskaabli. Lisaks on laiali loobitud kaevus olev raudkividest hunnik ning ümber lükatud kõlakoja lillepotid.

Kuressaare politseijaoskonna ülemkomissari Aare Alliku sõnul on asi uurimisel ning praegu midagi täpsemat öelda ei saa. Küll aga kinnitas Allik, et uurimine on olnud edukas ning loodetavasti on pätid varsti tabatud.

Purskkaevu paigaldaja OÜ H kaks O juhataja Enn Kaar ütles sündmuspaigal, et loodetavasti on kivide all olevad ja valgusti külge kinnitatavad kaablid siiski terved ning suuremat remonti tegema ei pea. Samas tõdes Kaar, et tööraha tuleb ikkagi maksta.

Lisaks lõhkumisele oli purskkaevu päev hiljem valatud pesuainet ning vett kattis valge vahukiht. „Kui ma täna (neljapäev – toim) öösel vaatamas käisin, oli kerge tuuleiil ka ning vahukiht kattis kogu purskkaevu serva,” rääkis Kaar. Tema sõnul saaks kaevu täiesti puhtaks, kui teha täielik veevahetus. Praegu piirdutakse vaid vahu veepinnalt ärariisumisega.

Linna heakorra järelevalve spetsialist Lembit Rätsep tõdes, et igal pool mujal levinud purskkaevudesse pesuaine valamine on nüüd siis ka Kuressaarde jõudnud. „Seda trendi pole meil enne esinenud, kuid nüüd siis on kohal.”

Rätsepa kinnitusel plaanitakse praegu suhteliselt pimedas kohas asuva purskkaevu juurde lisavalgustust ning turvakaamerat, et taolised vahejuhtumid ei korduks.

Ülemkomissar Aare Allik lisas, et praegu ongi meie park liiga pime ning tavakodanik ei pruugigi julgeda seal pimedal ajal liikuda ja pätid saavad rahus tegutseda. „Ehk tuleks puid kärpida, mõni põõsas pügada, valgust lisada,” tõi Allik välja erinevaid võimalusi.

Print Friendly, PDF & Email