Saaremaa vajab turismi koordineerivat juhtorganisatsiooni

Peatselt valmiv Saare maakonna turismiarengukava näeb muuhulgas vajadust luua organisatsioon, mis tegeleks maakonna turismi arendamise ja planeerimisega. Sellele järeldusele jõudsid maakonna turismiarengukava koostajad.

Turismiinfopunkti juhataja Karmen Paju sõnul täitis seni mingil määral seda rolli turismiinfokeskus, kuid vajadus inimese ja organisatsiooni järele, kes juhiks turismiplaneerimise protsessi ja teeks selleteemalisi uuringuid, on väga suur. „Kohalikule elanikule on turism tulutoov ja läbi selle paraneb kõigi elukvaliteet,” põhjendas Paju, miks on äsja valminud turismiarengukaval nii suur tähtsus.

Saaremaa omavalitsuste liidu nõuniku Eerika Thalheimi sõnul on maakonna turismiarengukava, mille tegemist alustati eelmisel kevadel, juba praktiliselt valmis. Nagu arengukavadele iseloomulik, pandi siingi paika kõige kaugemad prioriteedid ehk visioon aastani 2020.

Print Friendly, PDF & Email