Lapsed õppisid uppujat päästma (1)

Lapsed õppisid uppujat päästma

 

Kolmapäeval õppisid 24 last Kuressaare spaahotelli Rüütli veekeskuses lastelaagri „Ohud meie ümber“ raames uppuja päästmist.

Kuidas käituda, kui märkad vees hädasolijat, õpetas lastele vetelpääste instruktor Heigo Kips. „Inimesega, kes on ohtu sattunud, tuleb osata suhelda. See annab paanikasse sattunud hädasolijale uut jõudu,” rääkis Kips. Samas hoiatas ta lapsi, et võõras kohas kohe vette päästma hüpata ei tohi, kui ei olda kindel oma ujumisoskuses. Kõik lapsed said proovida, kas nad on võimelised abistama ja mida neil veel õppida tuleks.

Lisaks sellele andis Heigo Kips põhjaliku ülevaate ohtudest, mis võivad suvel veekogude ääres varitseda, ja kuidas neid vältida.

Lastelaagri „Ohud meie ümber“ korraldasid Kuressaare lastekaitseühing ja noorte huvikeskus. Huvikeskuse noorsootöötaja Marjana Luisti sõnul on laagri peamine eesmärk lapsi ohtudest teavitada ning õpetada neile, kuidas ohtlikes olukordades ise hakkama saada ja ka teisi aidata. „ Püüame igal suvel teha ennetustööd, et lastega juhtuks õnnetusi võimalikult vähe,” selgitas Luist.

Laager kestis esmaspäevast neljapäevani ja igal päeval oli oma teema. Esmaspäeval jagati lastele vajalikke teadmisi tule ja elektriga seonduvatest ohtudest. Teisipäev oli liikluse ja eksimise päev, mille käigus said lapsed vajalikke teadmisi, kuidas käituda eksimise korral metsas. Kolmapäeval õpiti vältima ohte vees ja viimane päev oli pühendatud esmaabi andmise õpetamisele ning selgitati ka, kuidas õigesti helistada hädaabi numbril.

Taoline laager toimus juba kolmandat aastat järjest ja sel aastal tänu päästeameti ja Saar-te Teedevalitsuse toetusele. Et vajalikud õpetused jõuaksid võimalikult paljude lasteni, võetakse laagrisse igal aastal just neid lapsi, kes ei ole seal varem käinud.

Print Friendly, PDF & Email