Eurodirektiiv sulges laupäevaks postkontorid

Üle kuu aja laupäeviti suletud olnud maapostkontorid avatakse taas. Postkontorid täitsid 1. aprillil jõustunud postiseadust, mis tuli Euroopa Liidu direktiivina.

„Direktiiv kohustas hoidma kõiki postkontoreid lahti viiel tööpäeval nädalas ja tööpäevadena tõlgendas sideamet päevi esmaspäevast reedeni. Väikeste postiasutuste jaoks oli see suur probleem, sest nappis tööjõudu ja rahalisi vahendeid, et hoida postkontor lahti veel ka kuuendal päeval,” kommenteeris Eesti Posti Lääne regiooni juht Krista Esta.

Eesti Posti juhatuse esimehe asetäitja Jaan Tuule sõnul on tänu Eesti Posti juhatuse esimehele Hans Teivile jõutud niikaugele, et läbirääkimised majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga kandsid vilja ja tööpäevaks loeti ka laupäev. See annab võimaluse avada väikesed postkontorid vajaduse korral ka nädala kuuendal päeval.

Suuremates vallakeskustes viiakse see muudatus sisse juba alates 25. juunist. Mujal võib see mõnevõrra veel aega võtta, kuna postkontorid peavad lahtiolekuaja muudatustest teatama kuu aega ette. „Me tahame teha ikka nii, kuidas kliendile parem on,” lisas Tuul.

Print Friendly, PDF & Email