Vastukaja: See on lausa õudusunenägu! (1)

Eilses Oma Saares ilmunud artikli „Politsei karmistab tegevust“ peale helistas toimetusse pahane lugeja, kes ütles: „Kõik, mis seal kirjutatud, on õige. Kuid kas sellest on ka mingit kasu? Pühapäeval, 10. juuni õhtul tulime kella kaheksase praamiga mandrilt. Juba Muhus kihutasid masinad meist mööda kiirusega umbes 150 km/t. Kihutajate hulgas oli ka üks vanem Opel, milles viibinud seltskond juba praami peal ohtrasti alkoholi tarbis.

Tõsi, selle seltskonna võttis politsei kohe pärast Väikese väina tammi rajalt maha, kuid ülejäänud autod jätkasid, niipea kui politsei vaateväljast välja jõudsid, kihutamist ja seda kuni Kuressaareni välja. Ühtegi politseinikku maanteel enam ei olnud. See, mis Kuivastu–Kuressaare trassil suveõhtuti toimub, on ikka lausa õudusunenägu!“

Lugejale vastab Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik:

Lugeja kiri kinnitabki seda, et politsei on sisemiste ümberkorralduste kaudu suurendanud vaid liiklusega tegelevate patrullide väljasolekut. Lisaks sellele, nagu tagasisides kirjeldatud, patrull tegutseski tulemuslikult, kõrvaldades liiklusest võimaliku joobes juhi.

Küll aga ei selgu lugeja kirjast, kas arvamust avaldanud kodanik ka politseile sellest teatas, et nägi praamil alkoholi tarvitanud seltskonna asumist sõiduki rooli.

Rõhutangi, et oluline on kodanikujulguse avaldumine – õigusrikkumist nähes sellesse sekkuda või vähemalt sellest asjaomastele asutustele teatada.

Print Friendly, PDF & Email