Neljapäeval antakse stardipauk Ventspilsi regatile

Neljapäeval antakse stardipauk Ventspilsi regatile

 

Ülehomme õhtupoolikul antakse Roomassaare sadamas start Ventspilsi regatile.

Saaremaa Merispordi Seltsi kommodoor Margus Hiet ütles, et seekord peaks regatil kahes võistluskategoorias osalema ühtekokku 16 jahti. „See on alles esialgne arv, kui palju aga tegelikult jahte regatil osaleb, see selgub loomulikult vahetult enne starti neljapäeva õhtul,“ rääkis Hiet. Ta lisas, et vastavalt võistlusväärtusele on kõik jahid jagatud kahte kategooriasse: suurema ja väiksema võistlusväärtusega jahid.

Jahi võistlusväärtus selgitatakse välja erilise valemi abil. Selle arvutamisel võetakse arvesse jahi ja selle pardal oleva meeskonna kaal, purjede suurus ning muud näitajad.

„Roomassaarest stardivad jahid erinevatel aegadel, kusjuures väiksema võistlusväärtusega jahid lähevad võistlustulle varem ja suurema võistlusväärtusega jahid hiljem,“ kirjeldas Margus Hiet eelseisva regati korraldust. Võitjaks osutub jaht, mis kõige varem sihtkohta Ventspilsi jõuab. Esimene jaht peaks Roomassaare sadamast startima neljapäeval kell 19 ja viimane umbes kell 20.30.

Ventspilsist tagasiteele väljuvad jahid aga ühisstardist ja hiljem koostatakse Roomassaare sadamasse naasmise järel lõplik pingerida, võttes arvesse jahi võistlusväärtust ja teel oleku aega.

Ventspilsi regati korraldaja on Saaremaa Merispordi Selts. Tegemist on seltsi karikavõistluste kolmanda etapiga, mis ühtlasi on ka Kuressaare linna lahtised meistrivõistlused. Sel hooajal on juba toimunud Heiti Rebase ja Allirahu regatt ning ühtekokku on karikavõistluste raames kavas sõita kuus regatti. Viimane neist peaks toimuma 15. septembril.

Print Friendly, PDF & Email