Tervisekaitse tuvastas 5. lasteaias mitmeid puudusi (2)

Tervisekaitse tuvastas 5. lasteaias mitmeid puudusi

 

Pärnu tervisekaitsetalituse Saaremaa osakond tuvastas Kuressaare 5. lasteaias tervisekaitsenõuete osas mitmeid puudusi.

Pärnu tervisekaitsetalituse Saaremaa osakonna inspektor Piret Tõll ütles Oma Saarele, et inspekteerimisel tuvastatud probleemid on edastatud Kuressaare linnavalitsusele ja kuni linnalt ei ole laekunud vastust, ei tohi tervisekaitsetalitus puudusi detailselt avalikustada.

Linnaarst Juri Zabellevitši sõnul tuleb ettekirjutuse kohaselt tagada kõikidele lastele kõva põhjaga voodi ning likvideerida hallituslaigud ja veekahjustused, mida on põhjustanud laest läbi tungiv lumesulamisvesi.

„Otseselt see laste tervisele kahju ei tee, aga elada ühes ruumis hallitusega ei ole õige asi,“ nentis Zabellevitš. Välja tuleb vahetada ka amortiseerunud ja tuult läbilaskvad rühmaruumide aknad.

Zabellevitši kinnitusel on kõik tervisekaitsetalituse poolt väljatoodud puudused linnavalitsusele ammu teada. 25 aastat tagasi ehitatud lasteaiahoonet ei ole kordagi korralikult remonditud. „Maja ei ole avariiolukorras, aga vajab tõsist kätt ja suurt raha, mida linnal ei ole korraga kusagilt võtta,“ lausus linnaarst.

Eelmisel nädalal tegi 5. lasteaed linnale pöördumise, kus juhiti tähelepanu praole hoone kandekonstruktsioonis, mis võib ohustada laste elu.

Kuressaare abilinnapea Urmas Sepp ütles Oma Saarele, et probleem ei ole mitte hoone kandetalades, vaid teist korrust üleval hoidvates tellispostides. „Neid poste on seal üsna mitu ja neil on praod sees. Praod avastati minu teada 6–7 aastat tagasi, aga mingit varinguohtu seal ei ole,“ rääkis abilinnapea.

Kuigi lasteaiahoonetele on tehtud rekonstrueerimisprojekt, tellib linnavalitsus seoses lasteaia personali pöördumisega täiendava eksperthinnangu. „Leiame tehnilise lahenduse, et see asi ära kindlustada,“ ütles Sepp.

5. lasteaia juhataja Monika Talistu ei soovinud Oma Saarele kommentaari anda.

Linn plaanib 5. lasteaia hoone renoveerida 2008. aastal.

Print Friendly, PDF & Email