Saaremaa naistraktoristid said toetamisteate pärast kokkutulekut

Nädalavahetusel käisid kaheksa vaprat endist Saaremaa naismehhanisaatorit Lääne-Virumaal Vohnjas üleriigilisel naismehhanisaatorite kokkutulekul. Kuna kunagiste traktoristide palvetele selleks sõiduks toetust saada keegi positiivselt ei reageerinud, siis maksid eakad naised sõidu kinni oma pensionist.

Esmaspäeval sai aga Saaremaa Roolipiigade eestvedaja Juuli Pihl sotsiaalministeeriumist rõõmustava teate toetuse määramisest.
„Hea, et meie avaldus leidis lõpuks meeldiva lahenduse. Kahju, et sellest teatati alles pärast kokkutulekut.

Paljud loobusid mandrile sõitmast just raha pärast. Alguses tellisime 18-kohalise bussi, soovijaid, kes nõustusid ise maksma, tuli aga kokku vaid kaheksa. Saime bussi ringi vahetada. Käisime mandril ära kaheksakohalise väikebussiga. Tore, et saame naistele nüüd sõidukulud tasuda,“ rääkis Juuli Pihl eile.

Kahepäevasel kokkutulekul kohtusid Saaremaa Roolipiigad endisaegsete kolleegidega. Kohal olid Natimutid Jõgevamaalt, Põkaprintsessid Raplamaalt, Lindileedid Lääne-Virumaalt ja „raudruunade“ taltsutajad nii Mulgi- kui ka Haanjamaalt ning mujalt.

Viiendal kokkutulekult tuletati saarlastele hea sõnaga meelde kolmandat kokkusaamist Saaremaal Tiirimetsas, mis naistel siiani oma ladusa korraldusega meeles püsib.

„Kes tahtsid, said uute traktoritega sõitma minna. Meie naised käisid ka. Isetegevusnumbrid olid küll päris vahvad. Meile esines kalifeepükstes ja soniga ning eesti keelt aktsendiga kõnelev „kolhoosiesimees“. Pillimehed mängisid ja rahvatantsijad tantsisid,“ võttis Juuli Pihl sõidu kokku.

Print Friendly, PDF & Email