Politsei karmistab tegevust (9)

Ehkki möödunud aastaga võrreldes on käesoleva aasta nelja kuu jooksul Saare maakonnas liiklusõnnetuste arv mõnevõrra vähenenud, on kogu riigis raskete ja üliraskete liiklusõnnetuste arv siiski kasvanud.

Sellega seoses kavatseb ka Saare politsei karistusi kiiruse ületamiste ja muude liiklusalaste rikkumiste eest karmistada.

Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik ütles, et käesoleva aasta nelja kuu liiklusstatistika näitab, et võrreldes möödunud aastaga on olukord mõnevõrra paranenud. „Kui 2006. aastal sai esimese nelja kuu jooksul Saare maakonnas liiklusõnnetustes viga 22 inimest, siis sel aastal on see arv 17,“ rääkis Allik. Saaremaa liikluses on 2007. aastal surma saanud üks inimene.

„Kuigi meie maakonna liiklusõnnetuste nelja kuu statistika (st jaanuar–aprill – toim) on läinud aastaga võrreldes parem, on tiheda liiklusega ja tavaliselt õnnetusterohke suvi siiski alles ees,“ jätkas politseijaoskonna komissar. Ainuüksi maikuus Sõrves aset leidnud bussiõnnetus kasvatas maakonna kurba statistikat järsult, sest selles sai erineva astmega kehavigastusi ühtekokku 28 inimest.

„Meie maakonnas on kõige intensiivsema liiklusega periood just suvi ja seetõttu, nagu ka eelnevatel suvedel, muudab Saare politsei veidi oma n-ö karistuspoliitikat,“ märkis Allik.

Kuressaare politseijaoskonna komissar jätkas, et kui aasta varasematel kuudel vaatas politsei 10 või 20 kilomeetrit tunnis lubatust kiiremini sõitnud juhtide õigusrikkumistele läbi sõrmede, siis nüüd on see suhtumine muutunud. „Kui ikka sõiduk näiteks Kuressaare–Kuivastu maanteel sõidab kas või veidigi lubatust kiiremini, siis alustame sellise õigusrikkumise puhul alati menetlust,“ selgitas Aare Allik. Tema sõnul hakkab politsei senisest hoolikamalt kontrollima ka turvavöö kasutamist. „Siinjuures tasuks meeles pidada, et turvavöö peab kinnitatud olema ka sõiduki tagaistmel olevatel isikutel.“

Väiksemate liiklusalaste õigusrikkumiste eest nagu kinnitamata turvavöö või kiiruse ületamine kuni 20 kilomeetrit tunnis võib politsei süüdlast karistada kuni 600-kroonise rahatrahviga.

Liiklusstatistika kohaselt hukkus Eestis tänavu viie kuuga 71 inimest. See on kolmandiku võrra rohkem kui aasta tagasi. Ainuüksi mais sai Eesti liikluses surma 18 inimest.

Print Friendly, PDF & Email