Orikülas kohtub Eesti ja Soome rallisprindi paremik

Spordiklubi Sar-Tech Motor-sport korraldusel toimub Oriküla paarisrajal 16. juunil kümnes rahvusvaheline Saaremaa rallisprint.

Korraldajate kinnitusel asub paari kilomeetri pikkusel võistlusrajal omavahel mõõtu võtma Eesti ja Soome sprindiparemik.

Laupäeval sõidetaval Saaremaa rallisprindil pakub eestlastele kindlasti konkurentsi Mika Kosunen, kes osaleb võistlusel 2-liitrise mootoritöömahuga neljarattaveolisel võistlusautol Mitsubishi Colt Evo. Soomlase Mitsubishil on neljasilindriline 16-klapiline DOHC turbomootor, millel võimsust 520 hobujõudu.

Põhjanaabritest teevad Eesti rallisprindi meistrisarja viiendal etapil tõenäoliselt kaasa ka Erkki Koskelo ja Tomi Hallia. Neist esimese roolida on Mitsubishi Lancer Evo 9 ja teisel Mitsubishi Lancer Evo 6.
Kahtlemata kujuneb Saaremaa rallisprint põnevaks eestlaste omavahelises jõukatsumises, kuna pool hooajast on seljataga ja liidrite vahed punktitabelis õige napid.

Klassis 4WD on tänavu enim punkte kogunud kolmel sprindietapil võistelnud Ago Ahu, kelle edu Tartu mehe Priit Saluri ees on vaid kolmepunktiline. Et tartlane jätab Saaremaa osavõistluse tõenäoliselt vahele, võib tänavu veel ühegi võiduta Andres Kask etapivõidu korral sprindisarja liidriks tõusta.

Kaherattaveoliste ralliautode arvestuses on liidrikohal Ott Tänak. Kahel etapil võidutsenud saarlase edu lähima konkurendi Marko Kasepõllu ees on koduse osavõistluse eel 12-punktiline.

Publik saab laupäeval kell 12 algavat võidusõitu jälgida tasuta.

Rando Aav

Print Friendly, PDF & Email