Omavalitsuste liit pooldab veeprojekti riigihanke tühistamist

Saaremaa Omavalitsuste Liit (SOL) pooldab maakondliku veeprojekti riigihanke tühistamist ja uue hanke väljakuulutamist väiksemates osades.
SOL võttis oma seisukoha vastu neljapäeval pärast AS-i Kuressaare Veevärk tegevjuhi Illar Nooda selgituste ärakuulamist.

„Olime nõus Illar Nooda ettepanekuga kuulutada välja uus riigihange, kus hange oleks jagatud väiksemateks osadeks, ütles Oma Saarele SOL-i volikogu esimees Raimu Aardam. „Siis saaksid hankel osaleda ka väiksema käibemahuga ettevõtted, mis loob võimaluse tööde hinda vähendada.“ Sama meelt on keskkonnaministeerium.

Europrojekti “Läänesaarte alamvesikonna veemajandus Saare maakonnas” projekteerimise ja ehituse riigihanke odavamate pakkumiste kogusummaks kujunes 821,7 miljonit krooni, samal ajal on projekti katteks vaid 247 miljonit krooni.

Keskkonnaministeerium kavatseb pöörduda konkurentsiameti poole, et selgitada välja maakondliku toruprojekti riigihankel pakkumise teinud firmade võimalik kokkumäng.

Print Friendly, PDF & Email