Äripäeva Saaremaa edetabelit juhivad ehitusfirmad (1)

Eile Kuressaares peetud arengukonverentsil avalikustas Äripäev Saare maakonna ettevõtjate edetabeli, kus esikohal ehitusfirma Saare Erek AS.

Saare Ereki tõstis 2006. aasta Saaremaa ettevõtete edetabelis esikohale kahekordne käibe (30 miljonilt kroonilt 60-le) ja kümnekordne kasumi kasv (900 000 kroonilt 10 miljonile). 2005. aasta tabelis oli Saare Erek alles 12. kohal.

Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtovi hinnangul on head ajad ettevõtjatel üle Eesti. „Müük on kasvanud, kasumid kasvavad, käibed kasvavad. Inimesed on tohutult enesekindlad,“ märkis Rõtov, kelle sõnul õitseb äri väga paljudes eri valdkondades. „Saaremaa puhul hakkab silma, et väga hästi läheb just ehitusfirmadel,“ nentis majandusspetsialist.

„Ametlik prognoos on, et kas tuleb pehme maandumine või järsk kukkumine,“ kommenteeris Rõtov tulevikku, kuid kinnitas, et sel aastal küll mingisugust langusmärki näha ei ole.

Äripäeva ettevõtete edetabelit on koostatud 12 aastat, arvestades ettevõtete aastakäivet, aastakasumit, käibe kasvu, kasumi kasvu, marginaali, rentaablust ja omakapitali tootlust. „Sinna nimekirja pääsemine on igale ettevõtjale väga hea reklaam,“ arvas lehe peatoimetaja.

Saaremaa ettevõtete TOP aastal 2006: 1. Saare Erek AS (tegevusala – ehitus, koht 2005. aastal – 12.), 2. EBC Ehitus AS (ehitus, 4.), 3. Kuressaare Ehitus AS (ehitus, 3.), 4. Ehitusmees OÜ (kaubandus, 25.), 5. Klotoid OÜ (ehitus, -), 6. Javicar OÜ (kaubandus, -), 7. Merinvest OÜ (tootmine, 14.), 8. Sandla Puit OÜ (puitmajade tootmine, -), 9. Saarte Investeering OÜ (kinnisvara, 1.), 10. Enerpoint Saare OÜ (elektroonika, -).

Print Friendly, PDF & Email