Saarlanna Katrina Kaubi võitis SuperNoova moekonkursi (1)

Saarlanna Katrina Kaubi võitis SuperNoova moekonkursi

 

Laupäeval toimunud üle-eestilisel moedisainerite konkursil SuperNoova 2007 võidutses nooremas kategoorias Kuressaare gümnaasiumi õpilane Katrina Kaubi. Teine finaalis osalenud saarlanna Triin Tisler Kuressaare ametikoolist saavutas oma kollektsiooniga neljanda koha.

SuperNoova 2007 noorema vanuseastme peapreemia saanud Katrina Kaubi hinnangul oli võistluse tase väga hea. „Oli palju erinevaid kollektsioone,“ märkis võitja.

Oma kollektsiooni „Põimumine“ edu kirjutab Kaubi lihtsuse arvele. „Ma ei pööranud selles detailidele suurt tähelepanu, kuna väikesed asjad ei paista lavalt välja,“ kommenteeris noor moelooja, kelle kollektsiooni märksõnadeks on makrameetehnikas põimitud köied ja paelad.

Rõivaste idee pärineb Katrina Kaubilt, teostuse juures tuli appi käsitööõpetajast ema Raili. „Lihtsalt füüsiliselt ei oleks üksi jõudnud neid valmis teha,“ nentis Kaubi.

Seda, kas ta ka oma tuleviku moekunstiga seob, sügisest 12. klassi minev Kaubi veel öelda ei oska. „Olen selle peale mõelnud, aga kindlalt veel ei tea,“ kõhkles ta.

Selgelt moekunstiga seotuna näeb oma tulevikku konkursil neljanda koha pälvinud Triin Tisler, kelle kollektsioon valmis koostöös Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilase Maarja Siimuga. „Ideaalis tahan minna kunstiakadeemiasse moekunsti õppima,“ avaldas artisani eriala lõpukursuslane.

Konkursitulemustega jäi Tisler rahule. „See on supervõistlus, millel osalemine on juba suur saavutus,“ arvas moehuviline, kelle hinnangul oli esikoha saanud Katrina Kaubi võitu igati väärt. Konkurendi kiitmisega ei olnud kitsi ka Kaubi. „Väga stiilipuhas kollektsioon.“ märkis ta.

SuperNoova peakorraldaja Helen Mahmastoli sõnul sai
Katrina Kaubi võidukollektsioon paljudelt žüriiliikmetelt maksimumpunktid, mistõttu edestas teisi võistlejaid ülekaalukalt. „Samas oli enamikes töödes häid ideid,“ kiitis Mahmastol teisigi osalejaid.

Tänavusele konkursile esitati kokku 124 tööd, finaali pääses neist mõlemas kategoorias (noored ja professionaalid) kümme kollektsiooni. Professionaalide seas võitis moekunstnik ja stilist Liisi Eesmaa.

Print Friendly, PDF & Email