Kunstistuudio uued ahjud lähevad käiku

Nädala lõpul toimub Saaremaa kunstistuudios kolmepäevane keraamikakursus, mille raames tehakse esimesed põletamised hiljuti ettevõtluse arendamise sihtasutuse toetusel soetatud Kerako keraamikaahjudes.

Kunstistuudio perenaise Anne Tootmaa sõnul valmib kursusel osalejatel (hommikune ja õhtune grupp) konkreetne ese. „Tass, taldrik või muu vastavalt inimese soovile ja oskustele,“ märkis Tootmaa. Esemed glasuuritakse ja põletatakse uues kõrgkuumusahjus (1260 ˚C).

Tuleva nädala alguses toimub samas portselani maalimise kursus. „Portselanist tooriku saavad kursuslased meilt, ise maalivad peale ning seejärel ese põletatakse,“ tutvustas Tootmaa, lisades, et kasutatakse Emilia glasuure.

Mõlemat kursust juhendab keraamik Mare Vichmann Tallinnast. Lisainfo Saaremaa kunstistuudiost.

Print Friendly, PDF & Email