Teatejooksudes medal ja maakonna rekord

Jõgeval toimunud Eesti meistrivõistlustel teatejooksudes näitasid paremaid tulemusi KJK Saare naiste teatevõistkonnad.

Pille-Riin Toomsalu, Mari Truumees, Linda Treiel ja Kaie Kand saavutasid 4×400 m jooksus pronksmedali ajaga 4.03,59. Sama võistkond jäi kuuendaks 4×100 m jooksus, kuid saavutatud tulemus 50,21 tähistab uut Saaremaa rekordit.

Meestest olid suuremad lootused 4×100 m võistkonnal, kus jooksid Mikk Tasa, Marek Niit, Raigo Saar ja Keito Liiv, kes saavutasid 5. koha tulemusega 42,83, mis jääb maakonna rekordile alla vaid 0,6 sekundiga.

Treener Andres Laide sõnul pole mehed teatejooksu harjutanud. „Nad said Jõgeval kokku ja proovisid seal. See pole harjutamine,” rääkis treener võistkonnast, kes tuli kokku erinevatest Eesti nurkadest. Samuti toonitas treener, et tegu ei olnud siiski täisvõistkonnaga, kuna näiteks Madis Kallas on vigastatud ja kaasa joosta ei saanud.

Napilt jäi medal saamata suur-rootsi teatejooksus (100, 200, 400, 800), kus pronks kaotati alles viimase vahetusega. „Timo Müür läks 800 jooksma kolmandalt kohalt, jooksis sisuliselt üksi. Valis ehk vale tempo, kogemusi ka vähe,” rääkis treener Laide jooksust, kus medalist jäi puudu vaid sekund.

Suur-rootsi teatejooksu võistkonnas jooksid Mikk Tasa, Raigo Saar, Marek Niit ja Timo Müür. Võistkond oli väljas ka 4×1500 m jooksus, kus Janar Mai, Tõnis Juulik, Erki Elli ja Viljar Uljas pidid leppima seitsmenda kohaga.

Print Friendly, PDF & Email