Orissaares tähistati lastekaitsepäeva (1)

Hoolimata sajusest ja tuulisest ilmast kogunes 1. juuni hommikul Orissaare uue spordihoone ette kenake hulk erinevas vanuses lapsi – nii Orissaare kui ka Tagavere koolist, nii lasteaialapsi kui koduseid põnne. Algamas oli traditsiooniline lastekaitsepäeva üritus.

Muusikakooli puhkpilliorkestri saatel sammuti rongkäigus Illiku laiule, kus lapsi oli kommide ja kollaste Reformierakonna kingitud õhupallidega tervitamas lõbus Pippa (Gerda Seppel). Tegevust jagus kõigile: suuremad mängisid maastikumängu ja harjutasid jalgratta vigursõitu, nooremad hüppasid jopede lehvides batuutidel ja uudistasid päästeameti, politsei- ja kiirabiautosid ja muud nende ametite käsutuses olevat tehnikat. Soovijad said teha tiiru või kaks hobustega ja minna pisikesele merereisile Orissaare gümnaasiumi mereklassi õppelaeva Aurelia pardal.

Et sadu siiski esinejaid segama hakkas, koliti ümber Orissaare vana võimla ruumesse, kus vaatamisrõõmu pakkus Tiiu Haaviku võimlemisrühm Gymnastica. Maiustati jäätise, kookide ja morsiga. Ürituse peakorraldajate Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste ja lastekaitse spetsialisti Gerda Seppeli sõnul oli üritus vaatamata vihmasele ilmale igati kordaläinud ja meeldejääv.

Print Friendly, PDF & Email