Kuressaares algab täna rahvusvaheline teaduskonverents

TTÜ Meresüsteemide Instituut ja Eesti Mereakadeemia korraldavad 4.- 8. juunil Kuressaares Läänemere Eksperimendi BALTEX järjekordse rahvusvahelise teaduskonverentsi. Arvult viiendale konverentsile oodatakse ligi 160 osavõtjat 16-st riigist.

BALTEX on Läänemere vesikonna vee- ja energiavahetusele pühendatud programm, mis sai alguse juba 1992. aastal ja mille põhiülesandeks on olnud Läänemere, seda ümbritsevate alade ja selle kohal olevas atmosfääris toimuvate meteoroloogiliste, okeanograafiliste ja hüdroloogiliste protsesside kirjeldamine ja modelleerimine.

Viimastel aastatel on suurem rõhk kandunud Läänemere regioonis toimuvate kliimamuutuste tuvastamisele ja hindamisele. Selle tulemusena valmisid Läänemere kliima võimalikud tulevikustsenaariumid, mis tänu HELCOMi märtsikuisele avaldusele tekitasid elevust ka Eestis.

BALTEXi konverents korraldatakse igal kolmandal aastal mõnel Läänemere saarel. Seni on teadlased kokku tulnud Gotlandil, Rügenil, Ahvenamaal ja Bornholmil, nüüd on järjekord Saaremaa käes.

Kuressaare konverentsi avamisel osalevad teiste seas ka Europarlamendi liige Andres Tarand ja Kuressaare linnapea Urve Tiidus.

Print Friendly, PDF & Email