Kaks hõbedat ja kaks pronksi Saaremaa maadlejatele

Tartus peetud G. Hackenschmiti mälestusvõistlustel esines Saaremaa RJ klubi medalitevääriliselt.

Noored maadlejad tõid koju kaks hõbemedalit: Kleron Kiirend kehakaalus kuni 69 kg ja Mihkel Mägi kehakaalus kuni 54 kg. Mihkel Mägi hõbemedalile annab sära seljavõit avaringis Eesti noortemeistri, Kristel Koppeli üle. Kindlad võidud tulid ka teises ja kolmandas ringis. Finaalmatšis tuli aga alla vanduda teisele noortemeistrile Alexander Kuptsovile.

Kleron Kiirendi matšid olid tasavägisemad. Poolfinaalis suutis ta õlgadele suruda võrdväärse vastase Martnast. Kuid finaalis jäi ta kindlalt alla äsja toimunud Põhjamaade tšempionaadil hõbeda võitnud Hardo Tootsile.
Täiskasvanute hulgas käisid tulised matšid kehakaalus kuni 85 kg. Saaremaa RJ klubi esindaja Aivo Kuusmaa ja Henry Piir võitsid pronksmedali.

Henry Piir oli väga lähedal finaalile, kuid poolfinaalis kaotas Kohtla-Järvest pärit võistleja andekale grusiinlasele, Irakli Essebuale loosiga.
Pronksimatšis tuli ägedas võitluses võit klubikaaslase Erkki Alaku üle. Erkki protesteeris kohtunike tegevuse üle, sest mõned sekundid enne lõpuvilet seisis tablool 3:0 Erkki kasuks. Tegelik seis aga oli 3:1. Henry sooritas võtte ja teenis 2 punkti ja sellest piisas võiduks, kuna viigi puhul kuulub võit viimasena võtte sooritanud võistlejale.

Olev Kiirend

Print Friendly, PDF & Email