Isa ja poeg tulid Saaremaa võrkpallimeistriteks (3)

Isa ja poeg tulid Saaremaa võrkpallimeistriteks

 

Saaremaa 2007. aasta võrkpallimeistriks tuli Alme Auto/ Pihtla võistkond, kes alistas finaalis tulemusega 3:0 (25:15, 25:23, 27:25) Aspasia/Almerent võistkonna.

Esimest korda võistluste ajaloos tulid ühes võistkonnas meistriks isa ja poeg. Sellise trikiga said hakkama Aarne ja Keith Pupart.

Veiko Lemberi ja Keith Puparti toel ning kaks korda pikema varumeeste pingiga mänginud Alme Autol tuli vaatamata esinduslikule koosseisule vastasega siiski vaeva näha. Kergelt tuli võit vaid esimeses geimis. Teises ja kolmandas geimis suutis Aspasia väärikat vastupanu osutada ja nii mõnigi kord juhtima minna. Pronksimängus alistas Vanalinna Spordikool 3:0 Talsa.

Esimese geimi alguses võis aimu saada, et Aspasial vastastele midagi vastu panna ei ole. Tuules suudeti püsida kuni seisuni 13:11. Seejärel hakkas Alme Auto tasapisi eest libisema. Korduvalt töötasid edukalt blokis isa ja poeg Pupart. Lõppseisu 25:15 vormistas tugeva ründelöögiga Keith.

Teise geimi algus meenutas esimese lõppu. Alme Auto ei andnud vastasele erilist võimalust.Siiski suutis Aspasia jõuda viigini 13:13 ning 17:16 juhtima minna. Punkt-punktilt kulgenud mängus suutis oma kaitset paremini organiseerida Alme Auto minnes ette 21:19 ning võttes geimivõidu 25:23.

Kolmanda vaatuse alguses oli näha, et Aspaasia oli suutnud end siiski kokku võtta ja asub kiiresti juhtima 4:2. Suurim eduseis oli nende kasuks 7:4, seejärel hoogustus jällegi Alme Auto rünnak ning juhtohjad võeti enda kätte. Seisuks 12:9. Aspasia tuli järele seisuni 13:13 ja läks juhtima 15:14.

Kordamööda punktise edu saavutanud meeskonnad võrdsustusid seisul 21:21. Siinkohal näitas Keith Pupart, milleks ta võimeline on. Kaks edukat rünnakut ja üks blokk viis Alme Auto ette 24:21. Kuid siis eksis ta kohe kaks korda rünnakul, ning seisuks märgiti 24:24. Aspasia küll püüdis, kuid nüüd otsustas juhtohjad enda kätte võtta Alme Auto mängijad, kes õnnestunult blokis olles ning viimasel rünnakul punkti tuues Alme Auto/Pihtla Saaremaa meistritiitlini viisid. Viimase geimi lõppseisuks kirjutati 27:25.

Veiko Lemberi sõnul tagas neile võidu vastase rünnaku parem lugemine. Sellest, et Aspasia suutis mõnelgi korral kaotusseisust välja tulla, Lember numbrit ei teinud. „Mäng ongi selline,” sõnas oma elu esimese maakonna täiskasvanute meistritiitli teeninud Lember.

Alme Auto mängija Gabriel Sepa sõnul oli võidu võtmeks meeskonna hea valmisolek mängus. „Meie võidutahe oli suurem,” kinnitas Sepp, kes samas tunnistas, et taolise võistkonnaga oleks olnud natuke imelik kaotada ka.
Meistriteks tulid Meelis Villsaar, Aivar Aru, Sander Mägi, Sven Issajev, Elmo Metsmaa, Gabriel Sepp, Uuve Maikov, Margus Sunduk, Veiko Lember, Aarne Pupart, Keith Pupart.

Print Friendly, PDF & Email