Bussiõnnetuse ohvrit ootavad Viimsi keskkooli abituriendid lõpuaktusele

Ülemöödunud laupäeval Salme vallas juhtunud bussiõnnetuses viga saanud, 26 kannatanust ainsana veel Kuressaare haiglas viibiv Eesti Rahvusraamatukogu naiskoori liige Edda Jõgi kiidab tema eest hoolt kandvat personali, kuid tunneb muret, et võib eemale jääda oma õpilaste lõpuaktusest.

Viimsi keskkooli matemaatikaõpetaja Edda Jõgi sai teel külili paiskunud bussis vaagnaluumurru, mis hoiab teda Kuressaare haiglas voodirežiimil.
“Personal on siin fantastiline, mul on tohutult vedanud,” kiidab Jõgi, kes loodab, et juba järgmisel nädalal viiakse ta üle kodukohajärgsesse Viimsi haiglasse.

“Võib juhtuda, et ma ei pääse oma 12. klassi lõpuaktusele,” on Jõgi 22. juunil toimuvale pidulikule sündmusele mõeldes õnnetu. “Kuigi raviarst dr Vipp andis mulle lootust, et äkki on asi nii kaugel, et ma võin siiski lõpetamisele minna,” ei ole õpetaja veel lootust kaotanud. “Aga see tähendab, et saan käia ainult karguga ja istuda praktiliselt ei saa.”

Juba on Edda Jõgiga ühendust võtnud tema õpilased, kes samuti loodavad õpetajat aktusel näha. “Nad helistasid mulle, et tulevad ratastooliga järele,” muigab Jõgi, kuid nendib, et ratastoolis istumine võib ohtlikumgi olla.
Ülejäänud kooliga seotud mured on Edda Jõgi heade inimeste abiga juba lahendatud saanud. “Mulle toodi sülearvuti, kus e-kooli kaudu sain lastele hinded välja panna,” rõõmustab pedagoog.

Samas mõtiskleb ta selle üle, kui teravalt niisugustest situatsioonides näitab oma õigust vanasõna: tänasida toimetusi ära viska homse varna. Inimene alati ju mõtleb, et kõik on korras, aga kui juhtub mingi õnnetus, siis näed, mida kõike oleks pidanud enne seda tegema, tuletab Jõgi meelde asju, mis vigastuse tõttu edasi lükkuvad.

“Juhtus niiviisi, mis seal teha, elame-näeme,” jääb ta siiski positiivseks.
Kui varem on mitu naiskoori liiget viidanud bussijuhi valesti valitud kiirusele kui õnnetuse põhjusele, siis Edda Jõgi jääb delikaatseks. “Süüdlased teeb kindlaks politsei,” sõnab laulja.

Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik ütles Oma Saarele, et juhtunu põhjustest rääkida on praegu vara, kuna ekspertiis kestab ja aega võib kuluda veel kuu.

Print Friendly, PDF & Email