Austria jättis Nazarbajevi väimehe ilma immuniteedist

Austria võimud jätsid Rakhat Alijevi – Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi väimehe ja riigi saadiku OSCE juures – ilma diplomaatilisest immuniteedist. Praegu arutab Austria prokuratuur mehe vahi alla võtmise ja kodumaale väljaandmise küsimust.

Austria võimude sellise käitumise põhjustas asjaolu, et Kasahstanis on Alijevi suhtes alustatud kriminaalmenetlust, kuna kahtlustatakse, et ta on osalenud inimröövides.

Kasahhi võimud kuulutasid riigi presidendi väimehe rahvusvaheliselt tagaotsitavaks, kuna välja on tulnud tõendid, et mees osales Kasahhi ühe erapanga endiste juhtide röövimises. Rakhat Alijev on nimetatud panga kaasosanik.

Veidi varem saabusid teated selle kohta, et Austriast saadeti välja Kasahhi eriteenistuse agendid, kes tegutsesid Alpiriigis, ilma et nad oleksid oma tegevust kohalike võimudega eelnevalt kooskõlastanud.

26. mail vallandas president Nurzultan Nazarbajev oma väimehe diplomaadi ametist.

Print Friendly, PDF & Email