Abruka saar saab vabaõhumuuseumi

Kaarma vald tahab Abruka saarele rajada kalapüügiteemalise vabaõhumuuseumi, et pakkuda saart külastavatele turistidele rohkem vaatamisväärsusi.

Kaarma vallavanem Ülo Vevers ütles Oma Saarele, et vabaõhumuuseumist peaks tulema üks korralik kalandusmuuseum, mille eksponaatideks on ehtsad kalanduse ja kalapüügiga seotud esemed.

„Meil on vaja väikesaarte atraktiivsust tõsta, kui me tahame, et elu säiliks ja edasi areneks,“ selgitas vallavanem.

Muuhulgas on muuseumi eesmärgiks näidata ehtsaid kalapüügivahendeid püügiasendis. „Paljud meist on üldse näinud kalapüügivahendeid püügiasendis, oleme tavaliselt näinud mõrda vaid kusagil kalda ääres hunnikus,“ küsis Vevers. „Kastmõrrast oleme küll kuulnud, aga milline ta välja näeb, ei tea vist suur osa saarlasigi.“

Kindlasti pannakse muuseumisse üles üks bottengarn (suur süvaveemõrd), kus sees liikudes saaksid lapsed teha endale näidisteekonna sellest, kuidas angerjas mõrda jõuab. „Bottengarn on nii suur püügivahend, et seal saab sees rahulikult jalutada. Siis tekib silma ette pilt, kuidas see kalapüük tegelikult toimub,“ rääkis Vevers.

Vabaõhumuuseumi kõrval taastab vald ajaloolise Vesiaia sadama.

Print Friendly, PDF & Email