Lõppes fotovõistlus „Näen loodust ka linnas 2007“

Kuressaare Looduse Ümarlaua ja koolituskeskuse Osilia välja kuulutatud fotovõistluse Näen loodust ka linnas 2007 esikohatööks tunnistas hindamiskomisjon Agnes Pihlase (Salme vald) “Peegelduse“. 2. koha võitis kuressaarlase Peeter Jalaka foto “Päevased muutused” ja 3. koha Peeter Raudsiku (Lihula) “7 jalutuskäiku Kuressaares“.

Eriauhind otsustati anda foto “ November Toris” eest Juhan Nemvaltsile ja foto “Talvine vaade vallikraavi ääres” eest Lembit Mölderile.

Ergutusauhinnad saavad Helga Heinmets (seeriad “Ja saabuski oodatud talv…” ja „Uus elu vanal kännul”), Peeter Jalakas (foto “Kalamehed” ja seeria “Näen linna ka loodusest”), Hugo Lõhmus (seeria “Rohelus ja vesi lossi ümbruses”) ning Käthe Pihlak (seeria “Päikesetõus”). Auhindadeks jagatakse võitjaile fototarbeid ja raamatuid; kõik osavõtjad saavad Looduse kalendri 07.

Töid hindas komisjon koosseisus Karli Valt Kuressaare linnavalitsusest, Leo Filippov Kuressaare Looduse Ümarlauast ja Valmar Voolaid ajalehest Meie Maa 25.mail. Näitus võistlustöödest avatakse keskkonnapäeval, 5. juunil kell 17 Kuressaare kultuurikeskuses.

Nimetatud fotovõistlust on korraldatud alates aastast 2001 neljal korral. Tänavu esitati võistlusele 191 fotot 24 autorilt, neist viis on osa võtnud ka eelmistest konkurssidest. Osalejaid oli Kuressaarest, Salmelt, Orissaarest, Pärnust, Lihulast. Vanuseliselt oli noorim osavõtja 15-aastane, vanim aga juba ligi paarkümmend aastat pensionipõlve maitsnud.

Võistluse eesmärk on väärtustada Kuressaare linna loodust, kutsudes inimesi avastama ja jäädvustama fotodel meelispaiku ja ilusaid vaateid, linnaloomi ja -taimi ning nende elupaiku, loodusega seotud tegevusi ning muutusi linna looduses (sama objekt varem ja nüüd) ja linnaloodusega seotud probleeme.

Maie Meius

Print Friendly, PDF & Email