Noorte töömalevas on tööjõupuudus (2)

Kui eelmisel aastal ihkas suvisesse töömalevasse pääseda sadu lapsi, siis sel reedel lookles ukse taga ainult mõnekümne pealine järjekord. Sarnaselt täiskasvanute tööturule on ka noorte hulgas tekkimas tööjõupuudus.

Kuressaare noorte huvikeskuse korraldatava kahenädalase töömaleva 130 töökohale on tahtjaid saja ringis. Huvikeskuse direktori Aare Martinsoni sõnul ei ole see tema jaoks eriti suur üllatus, kuna oli saanud mandrilt signaale, et ka seal valitseb sarnane olukord. „Paistab, et meie poolt pakutav 23-kroonine tunnitasu ei ole noore jaoks enam piisav,” vaagis Martinson võimalikku põhjust. „Kuigi lisaks palgale saavad noored ka tasuta lõuna, malevavormi ja paaripäevase tasuta lõpulaagri.”

2.–15. juulini kestvaks malevasuveks on tööd pakkuda paa-rikümnel firmal ja asutusel. Peaasjalikult on tegemist igasuguste haljastus-, koristus- ja hooldetöödega. Aga pakutakse ka piletikontrolöri ja valvuri kohta. Martinsoni sõnul võiksid 13–16-aastased noored malevas 4-tunniste tööpäevadega kahe nädala jooksul teenida umbes 920 krooni.

Ennast malevasse registreerima tulnud 16-aastane Maria Pihl ütles, et tahab malevasse, kuna muidu oleks suvel igav. Töö ja teenistus käivat asja juurde nagu lisaks.

Print Friendly, PDF & Email