Linn lubas taas peatänavatel välikohvikud avada (2)

Kuressaare linnavalitsus, kes mai alguses keelas ära välikohvikud Lossi ja Tallinna tänaval, vaatas kohvikupidajate vaide üle ja lubas sel suvehooajal välikohvikud peatänavatel eritingimustel siiski avada.

Liiklusohutuse tagamisel põhineva keelava otsusega maikuus tekitas linnavalitsus paksu pahameelt kohvikupidajates, kes esitasid selle peale vaide. Nüüd tunnistas linnavalitsus, et nad olid otsuse tegemisel ehk tõesti pealiskaudsed ning kiirustasid selle tegemisega.

Õigustatud ootused

Abilinnapea Kalle Koov ütles, et kohvikupidajatel olid arusaadavalt tekkinud õigustatud ootused, kuna nende kohvikud on olnud seal aastaid ja neid ei oldud kohvikute võimalikust sulgemisest varakult informeeritud. Seega olid välikohvikute tarbeks tehtud juba kulutused ja arvestatud nende avamisega. Samasugust õigustatud ootust võis märgata ka keskväljaku kohvikute juures, kes panid oma terrassid paika juba enne, kui linnavalitsus selleks loa andis, mida ta nende kohvikute puhul ka tegi.

Koov toonitas, et Lossi ja Tallinna tänava välikohvikute taotlusi esialgu ei rahuldatud, kuna linnavalitsus otsustas kehtestada mõned lisatingimused ja alles nende täitmisel võib kohvikud paigaldada.

Vastutuskindlustus kohustuslikuks

Esiteks hakkab linn nõudma tiheda liiklusega tänavatel asuvate terrasside omanike käest kohustuslikku vastutuskindlustust. „Tegemist on a’la Tivoli näitega, et õnnetuse korral oleks inimene kindlustatud. Sellega väldib linn ka seda, et võimaliku õnnetuse korral pööratakse kahjunõue linnavalitsuse vastu,” rääkis Koov. Kindlustussumma suurust abilinnapea kohe öelda ei osanud. Lisaks kutsutakse kõik taotluse esitanud ettevõtjad linnavalitsusse ja arutatakse läbi, kuidas muuta nende kohvikud liiklusele võimalikult ohutuks.

Otsus järgmise suve kohta sügisel

Järgmise suve kohta ütles Koov, märkides seejuures, et tema isiklikult hääletas kohvikute lubamise vastu, et sügisel kutsutakse kokku ümarlaud, kus osalevad kõik osapooled ja asjaga seotud isikud. Siis otsustatakse, mis saab suvel 2008.

Anne kunstisalongi ja Classicu kohviku esindajad olid otsusest meeldivalt üllatunud. Mõlema arvamus oli, et see on igati positiivne, et linnavalitsus suudab ikkagi kompromissile minna.

Print Friendly, PDF & Email