Omavalitsuste liit ostis rooniiduki

Saaremaa omavalitsuste liit (SOL) ostis maikuu alguses Rootsist poolteist miljonit krooni maksnud amfiib-rooniiduki.

Kuressaare linnavalitsuse keskkonna- ja välisprogrammide spetsialist Karli Valt ütles, et rooniiduki ostuprojekti algatajaks oli linn ja selles osales 12 Saare maakonna omavalitsust. „Rooniiduki ostmisest jäi kõrvale neli omavalitsust – Kihelkonna, Kärla, Torgu ja Ruhnu,“ lausus Valt. „Praegu on niiduk SOL-i omandis, selle kasutuspiirkonnaks on kogu maakond, v.a mainitud neli omavalitsust, ning vastavalt lepingule hakkab rooniiduki kasutamist koordineerima Saaremaa looduskaitsekeskus.“

Rooniiduk maksis 1,5 miljonit krooni. Suurem osa sellest summast – 1,1 miljonit krooni – saadi Keskkonna Investeeringute Keskuselt (KIK). Maakonna 12 omavalitsust maksid 400 000 krooni, millest pool tuli Kuressaare linna eelarvest.

Karli Valdi sõnul oli rooniiduki ostust kõige enam huvitatud just Kuressaare linn ja tõenäoliselt on linn tulevikus ka selle kõige suurem kasutaja. „Uus masin võimaldab meil puhtana hoida Ujula ja Tori abaja ning linnuse vallikraavid.“

Print Friendly, PDF & Email