Leide vanast kokaraamatust

Leide vanast kokaraamatust

 

Nüüd, kui kevadine kala­hooaeg käes või ehk juba läbi saamas, võtke külmikust välja omapüütud kalad. Või kui te ei ole suurem asi kalamees, minge ostke poest oma lemmik­­­kala ja tehke üks veidi pidulikum kalasupp.

Bouillabaise
4-le

2 porgandit
1 sibul
1 fenkol
2 küüslauguküünt
2 spl oliiviõli
8 dl kalapuljongit
3 dl valget veini
2 dl tomatimahla
tüümiani
400 g kohafileed (nahaga)
sinikarpe
krevette
soola
musta pipart
2 tähtaniisi

Koori porgandid ja sibul, tükelda sibul, porgand, küüslauk, fenkol. Passeeri oliiviõlis. Lisa kalapuljong, valge vein, tomatimahl, tüümian ja tähtaniis, lase õrnalt keeda u 10 min.

Fileeri kala ja lõika fileed u 4×4 tükkideks. Kontrolli, et sinikarbid oleksid värsked (karbipoolmed oleksid kinni) ja pane valminud puljongisse keema. Karbid on valmis, kui poolmed on avanenud. Kõige viimasena lisa kala ja krevetid ning lase veel keeda u 5 min. Kontrolli, kas kala on pehmeks keenud, ja supp ongi valmis.

Head kokkamist!

Alan Kiil

Print Friendly, PDF & Email