Purjus kalurid rammisid Taani merepäästelaeva (2)

Läinud laupäeva pärastlõunal arreteeris Bornholmi politsei kohaliku interneti uudisteportaali ja telekanali teateil kaks Eesti kalurit, kui nende traaler oli Nexø sadamas sisse sõitnud päästelaevale Leopold Rosenfeldt.

Kinnitamata andmetel oli tegemist Saaremaa traaleriga Kihelkonna.
Taani ajakirjanduse väiteil tuvastas politsei kahel eestlasel, kes olid tüüris, joobe. Mehed arreteeriti.

Eesti traaler püüab kala Nexø firmale Bornholm Sea Protein af 200 AS. Ettevõtte esindaja Bent Jensen ütles Oma Saarele, et firma maksis kinnipeetud meeste eest kautsjoni ning kalurid lasti arestikambrist välja. Lehe trükkimineku ajaks ei olnud juhtunu täpsed põhjused veel teada, nende uurimisega tegeleb politsei. Traaler on arestitud ja kalurite paberid politseis, mehed peavad jääma saarele seniks, kuni juhtum on lahendatud.

Päästelaevale sõideti sisse sadamasse sisenedes, mõlk on laeval ülevalpool veepiiri. „Tegemist on suure kahjustusega, sest Leopold Rosenfeldt koosneb mitmest vahuga täidetud ruumist ning laeva ei saa lihtsalt keevitada ja lõigata – laev võib põlema minna,“ ütles päästepunkti ülem Uffe Rebsdorf internetiportaalis. Kahjud võivad ulatuda 150 000–200 000 Taani kroonini (315 000–420 000 Eesti kroonini).

Print Friendly, PDF & Email