Vutitüdruk sai pärast mängu peksa (7)

Vutitüdruk sai pärast mängu peksa

 

Üleeile õhtupoolikul, vahetult pärast FC Kuressaare ja FC Ajax Lasnamäe naiskonna kohtumist, leidis Kuressaare kunstmuruväljaku ääres aset intsident, kus kaks külalismängijat ründasid jõhkralt kohaliku klubi poolkaitsjat Triin Juulikut.

FC Kuressaare ja FC Ajax Lasnamäe Eesti jalgpallimeistrivõistluste naiste esiliiga kohtumise järel toimus vahejuhtum, mis võib lõppeda kahele Tallinna klubi mängijale võistluskeeluga.

Pärast 2:0 saarlaste kasuks lõppenud mängu hakkas Kuressaare klubi mängija Triin Juulik bussijaama minema. „Nägin staadioni ääres kahte vastasvõistkonna tüdrukut. Nemad nägid mind ka, viipasid käega ja tulid minu juurde,“ meenutas Juulik sündmuste kulgu.

„Nad tundusid sõbralikud,“ ei osanud Kuressaare gümnaasiumis õppiv vutitüdruk rünnakut ette aimata. „Mõlemad lõid rusikaga korra näkku,“ rääkis Juulik, kelle vigastus vaadati üle traumapunktis. „Verd oli palju, aga õnneks muud hullu ei ole,“ rõõmustas neiu, kellele jääb juhtunut mõneks ajaks meenutama hell ja kergelt paistes nina.

Intsidendi hetkel oli Triin Juulik üksinda. Pealtnägijate puudumisel eitasid Ajaxi mängijad oma süüd. Hiljem selgitati välja, et ründajad olid Jekaterina Naumenkova ja Kristina Matvejeva.

Vahejuhtumile on antud ametlik käik. Eile kirjutas Triin Juulik rünnaku kohta politseile avalduse. FC Kuressaare presidendi Priit Penu sõnul esitas klubi avalduse Eesti jalgpalli liidu distsiplinaarkomisjonile. „Meil on olemas traumapunkti tõend saadud vigastuse kohta. Võtame ka kannatanu ja treeneri selgitused,“ rääkis Penu ning lisas, et naiste mängude puhul on selline juhtum esmakordne.

Penu hinnangul ei saa antud olukorras rääkida klubipoolsetest turvalisusprobleemidest, kuna rünnak leidis aset pärast vutilahingut. „Mängujärgselt ei ole klubil nõuet kedagi turvata,“ nentis mees.
Eesti jalgpalli liidu esindaja Mihkel Uiboleht kinnitas, et olukorda suhtutakse tõsiselt. „Meie president Aivar Pohlak on tihedalt suhelnud mõlema klubiga, tegeleme hetkel info kogumisega,“ selgitas Uiboleht, kelle sõnul on väga raske ennustada, millega lugu lõpeb. „Üks võimalus on pikaajaline mängukeeld tüdrukutele,“ märkis Uiboleht.

Tuleval laupäeval Narvas toimuva mängu pärast FC Kuressaare naiskonna treener Margus Kuusk muret ei tunne. „Pigem on küsimus selles, et kahe nädala pärast mängime Ajaxiga Lasnamäel,“ ütles Kuusk, kelle sõnul teeb klubi avalduse mäng kusagile mujale üle viia. FC Ajax Lasnamäe president Boris Dugan peab mängukoha muutmist naeruväärseks.

Ajaxi treeneri Boris Federenko ütlusil püütakse väikest vahejuhtumit põhjuseta suureks puhuda. Tema sõnul olid rünnakul emotsionaalsed põhjused, mis tekkinud vastasmängijate ja publiku kasutatud ebaviisaka sõnavara tõttu.

Kuressaare naiskonna liikmed kirjeldasid pealinna vutinaisi kui väga jõulise mänguga võistkonda, tuues näiteks esmaspäevases mängus kasutatud hammustamisvõtte.

Print Friendly, PDF & Email