Sakslased tegid saarlastest saate (7)

Sakslased tegid saarlastest saate

 

26. mail on saksa telekanali MDR eetris viimase nädala jooksul Saaremaal filmitud saade, mis räägib inimestest, kes Saaremaale elama tulnud, ja nendest saarlastest, kes eemal oldud aastate järel taas kodusaarele naasnud.

Leipzigi telekanali ajakirjaniku Robert Jahni sõnul kajastab saade Auf gute Nachbarschaft (Hea naabruskonna nimel) nende inimeste elu, kes kümme-viisteist aastat tagasi oma kodumaalt õppimise või töötamise eesmärgil lahkusid, kuid nüüd pärast sünnimaa Euroopa Liidu liikmesriigiks saamist taas koju pöörduvad.

Viieteistminutilise saate keskmes on GoodKaarma seebitegijad Ea Velsvebel-Greenwood ja Steven Greenwood, kes leiti sakslasest kolleegi kaudu. „Filmimehed olid väga toredad, leidsime kiiresti ühise keele,“ rääkis Ea Velsvebel-Greenwood. Tema sõnul jälgisid Robert Jahn ja operaator Thomas Keffel nende pere iga sammu. „Meie ülesanne oli kaamerat mitte märgata,“ kirjeldas seebispetsialist, kuidas filmile jäädvustati tema moedisaini tund erakunstikoolis Anne, ettevalmistustööd maherestorani avamiseks, Gilleke Kopamehe lambapesu Leisi kandis ning loomulikult seebitegu.

„Loodetavasti avaldab saates nähtav saksa televaatajatele positiivset mõju,“ rõõmustas Velsvebel-Greenwood, et saadet näidatakse magusaimal eetriajal kell kuus laupäeva õhtul.

Lisaks teistele räägib Saaremaad tutvustavas programmis eurotoetustest Saaremaa ettevõtluskeskuse juht Marek Lepamets; juttu tehakse saarel oma restorani püsti pannud William Moschellaga ning Kanadast Saaremaale tulnud juuripidi saarlaste Karen ja Alar Allasega.

Filmimeestele avaldas Saaremaa muljet, mistõttu loodetakse siia veel teinekordki tulla.

Print Friendly, PDF & Email