10. Vigurvändal olid parimad Kaali ja Leisi noored ratturid

Läinud laupäeval Kuressaares toimunud koolinoorte jalgrattasõidu võistlus Vigurvänt kandis ümmargust numbrit 10. Tegemist on maanteeameti poolt ellu kutsutud võistlusega, mis toetab jalgrattaõpet ja laste liiklusalaste teadmiste parandamist.

2007. aasta maakondlikust Vigurvändast võttis osa viis kooli: Leisi keskkool, Kaali ja Kaarma põhikool, Saaremaa ühisgümnaasium ja Kuressaare gümnaasium. Ürituse avasõnad ütles noortekeskuse direktor Aare Martinson, tervitades kohaletulnuid ja soovides selget mõistust liiklustestide edukaks lahendamiseks.

Vigurvända projektijuht Anne Nelis tutvustas päevakava ja soovis kõigile põnevat võistlust. Päeva meelelahutuslikus osas pakuti vaatemängu skatepargis, kus esinesid noored rulasõitjad.

Kõigi kolme vanuserühma (10–12-aastased, 13–15-aastased ja 16–18-aastased) esikoha võitjad said auhinnaks karika, lisaks võisid lapsed valida meelepärase auhinna rikkalikult auhinnalaualt. 10. Vigurvända peakohtunik oli noorsoopolitseinik Grete Rikko.

10–12-aastaste poiste esikolmikusse jõudsid Indres Raik (Kaali PK), Raiko Tõhk, Markus Pruul (mõlemad Kaarma PK). Samavanade tüdrukute esikolmiku moodustasid Diana Turja, Marju Väli ja Virge Väli (kõik kolm Kaali PK). 13–15-aastastest poistest olid parimad Kaali kooli poisid Ivar Turja, Martin Haug ja Tiit Jõesalu, tüdrukutest olid tublimad Lii Raidma (Kaarma PK), Ann-Mari Kuusk ja Piret Ait (mõlemad Leisi KK). 16–18-aastaste poiste esikolmik nägi välja järgmine: Martin Nelis (KG), Juhan Kanemägi ja Heljus Saks (mõlemad Leisi KK), ning neidudest jõudsid esikolmikusse Kristi Orgmets, Maarja-Liis Väster ja Kairi Orgmets Leisi keskkoolist.

Print Friendly, PDF & Email