Uue jahi esimene regativõit

Uue jahi esimene regativõit

 

Jaht Katariina Jee, millel kapteniks Mart Tamm, võttis võidu Saaremaa Merispordiseltsi (SMS) 81. hooaja avaüritusel, milleks oli Heiti Rebase regatt.

Abruka all seilatud regatt algus- ja lõpp-punktiga Roomassaares on olnud aastaid SMS avaürituseks. Seekord suutis teistest üle olla uhiuus jaht Katariina Jee, millega kapten Mart Tamme sõnul on proovisõite tehtud vaid paar korda. „Ei osanud midagi oodata ega arvata. Läksime lihtsalt sõitma,” sõnas ligi 10 minutiga järgmist edestanud jahi kapten. Võistluste juhendi järgi viimasena startinud Katariina Jee sai kapteni sõnul kohe heas tuules minema ja tegi sõidu jooksul ka paar kasulikku taktikalist käiku.

Katariina Jeele järgnesid üldarvestuses Vesileenu ja Karina. Suurte jahtide arvestusgrupis oli lõppjärjestus seesugune: 1. Katariina Jee. 2. Centaur. 3. Lilian. Väikeste jahtide grupis võidutses Vesileenu, järgnesid Karina ja Blanca. Kokku asus starti 14 jahti, kellest finišeeris 13.

SMS järgmine üritus on 2. juunil toimuv Allirahu regatt.

Print Friendly, PDF & Email