Turu linn soovib Saaremaaga lennuühendust (2)

Turu linn otsib Turu ülikooli eestvedamisel võimalusi seada sisse kommertsalustel töötav lennuliin marsruudil Turu – Kuressaare – Riia.

Saare maavalitsuse majandusosakonna juhataja asetäitja Olev Tõru ütles Oma Saarele, et soomlaste huvi on avada liin nii kiiresti kui võimalik, kuid vaevalt see käesoleval aastal veel teoks saab. „Asi on ikkagi algusfaasis ja ideaalne oleks, kui algul tehakse mõned proovisõidud Turu ja Kuressaare vahel.“

Tõru sõnul on lennuühendust Turuga pakutud Riia – Kuressaare vahet lendavale Air Baltic Corporationile, kuid Läti rahvuslik lennukompanii pole Turusse lendamisest huvitatud. Küll on aga huvi liini avamise vastu ilmutanud Ruhnule lende tegev Saksa perefirma Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG, kes on liini hea täituvuse korral valmis isegi täiendava lennuki soetama.

Olev Tõru selgitas, et Turu lennuliin on esialgu mõeldud Riia – Kuressaare liini jätkuna pärast seda, kui Air Baltic augustis oma lennud lõpetab. Samuti aitaks see Riia – Kuressaare lennuühendust paremini sisse töötada.
Tõru sõnul on soomlastel Lätiga suhted tihenenud ja nende huvi on, et liin läheks Riiga välja. Saaremaal on Turu linnal suhted Ülikoolide keskuse, ettevõtjatega, omavalitsuste ja maavalitsusega.

Print Friendly, PDF & Email